От преди ок. 4 години е началото на периода. Дълго време се чудех какво да предприема, вече не работя на онова място, ще почне да тече давностен срок след година, но ми е някак си виновно и напрегнато за цялата ми тогавашна отнесеност.
Знам ли и аз един ден кой как ще го интерпретира,може да излезе, че съм укривала  данъци от "космическата" ми заплата (малко над минималната тогава).
Здравейте!
Преди години се наложи да премина временно на граждански договор на мястото, на което работех. Периодът беше малко повече от година, тогава счетоводителката ми обясни че както и преди те ще ми превеждат автоматично всички данъци и осигуровки и да не се безпокоя за нищо. Аз с цялата си глупост и доверчивост изобщо не си дадох сметка тогава, че ще се наложи аз да подавам годишна данъчна декларация и не го направих, а когато разбрах срокът вече отдавна беше минал... Като си сравнявам доходите от тогава виждам че действително са ми правени всички нужни удръжки. Взех си ПИК и проверих в сайта на НОИ-  имам внесени здравни и социални осигуровки за този период. За данък общ доход се чудя къде да проверя - в сайта на НАП не успях да намеря такава секция. Сигурна съм обаче, че ми е бил удържан от заплатата и превеждан по сметка на НАП.
Сега това, което ме мъчи най-много е какво да правя? Мога ли да подам ГДД с голямо закъснение и да разчитам на смекчаващото обстоятелство, че все пак са им превеждани пари? Или да чакам да мине давностния срок. В сайта на НАП ми излиза, че към момента нямам никакви задължения към държавата.